Любителка на бингото източи 10 бона от сметката на възрастна пловдивчанка

Измамничката имала достъп до личните вещи и банковите карти на възрастната жена

Пловдивчанка измами с близо 10 000 лева 83-годишна жена от града под тепетата.  Парите са теглени от дебитната карта на възрастната жената в продължение на няколко месеца, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

В средата на декември 83-годишната пловдивчанка Елена К. подала сигнал в полицията, че от дебитната й карта липсват близо 10 000 лева. Жената живеела сама от години, а двамата и сина били в чужбина. Пред служителите на отдел „Икономическа полиция“, споделила, че последните три години активно контактува с 59-годишната Елка К., също от Пловдив. По-младата жена се ползвала с огромно доверие и имала достъп до личните вещи, документи и банкови карти на Елена. Идвала в дома и ежедневно за компания и полагала грижи, като и пазарувала.

Разследващите установили, че от различни банкомати, Елка многократно е теглила пари от сметката на възрастната дама, извършвала е и покупки на стоки от търговски обекти в Пловдив. Възрастната жена не знаела, че Елка е хазартно зависима и редовно посещава бинго зали. За да прикрие действията си, в моменти на спечелен залог, внасяла парични средства по сметката на баба Елена.

От полицията са установили и разпитали и други лица, които имат отношение към разследването. Събраните данни потвърждават вината на Елка К., която на 27 април е привлечена като обвиняем за неправомерно източване на дебитна карта (престъпление по чл.249, ал.1 от НК). Законът предвижда наказание от две до осем години и с глоба до двойния размер на получената сума.

Досъдебното производство по случая се води под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив.

Подобни статии

Top