Любо Пенев и Енгибаров също варианти за наставници на Ботев!

Новината на „Марица“ за Чичовото предизвика бурното недоволство на феновете

Любослав Пенев ще е новият треньор на Ботев (Пловдив), твърди вестник „Марица“. Бившият бос на ЦСКА-София сам издал новината пред приятели в Царско село снощи. Новината взриви повечето от феновете на „канарчетата“, които направо полудяха от недоволство. За последно тимът на Пенев срещна Ботев в два мача за Купата и инкасира 6 гола (3:2 и 3:3).

Очаква се до няколко дни босът на Ботев Георги Самуилов да афишира новината. Вчера петролният бос уволни треньора на „жълто-черните“ Николай Киров с целия му екип. Последното е станало по настояване на Пенев, който ще дойде с помощници от София и няма да се доверява на местни. Според други, напълно реално е Николай Киров пък да стане старши на „армейците“ от това лято.

Любослав Пенев бе треньор на Ботев преди пет години и има в актива си един мач – за Лига Европа.

Чичовото бе начело на Ботев точно, когато се срина проектът КТБ и Цветан Василев се оттегли от „жълто-черния“ клуб. Пенев бе назначен през юни 2014 и напусна през юли същата година, като по същото време съвместяваше и поста селекционер на България. Под негово ръководство Ботев бе на подготовка в Австрия и изигра един официален мач за Лига Европа – победа с 4:0 срещу Либертас от Сан Марино.

Ето какво каза Любо Пенев при напускането на Ботев през юли 2014 година:

„Класата си личи най-вече в раз­делите, нали? Ръководството, феновете, треньорският щаб подходихме професионално и без емоции в новата ситуация. Трябваше да сме идиоти, за да стане по друг начин. Проектът беше амбициозен, моде­рен и реален. Накратко – имаше я геометрията за европейски пробив на отбора. А при постигане на ре­зултати нашият футбол щеше да има един много успешен модел“.

„За съжаление обаче в България явно всичко може да се обърне с главата надолу за три дни. Имаше проект – няма проект. Това е. Исках с Ботев да влезем в друга орбита, но мисия­та се отлага.Разделяме се като приятели. Аз не дойдох в клуба, за да съм скъпоплатен треньор с цел „стабилизиране на отбора в „А“ гру­па“.

„Защо не оставам? Клубът в новата ситуа­ция (б.р. оттеглянето на Цветан Василев) не можеше да си позволи трима нови специалисти да работят с та­лантите в школата и в определени периоди с първия тим, докато с моят екип сме на лагери с националния отбор“.

„Предложих дългосрочна програма преди месец и тя беше одобрена от клубните шефове. Днес обаче тя не може да се осъще­стви. И по тази причина не останах. Нещата нямаше да са истински и нямаше да е добре нито за клуба, нито за феновете, нито за мен“.

Други източници пък твърдят, че бившият футболист на „канарчетата“ Енгибар Енгибаров също има оферта за поста на Белия или поне да влезе в щаба на някой от спряганите досега за наставници. Енги вече бе част от екипа на Николай Костов, а сега успя да вкара закъсалия тим на Спартак (Варна) във Втора лига.

Енги си подаде оставката „по лични причини“. Очаква се на 10-и юни собственикът Георги Самуилов да обяви окончателното си решение.

Подобни статии

Top