Любо Пенев сред кандидатите за треньор на АПОЕЛ (Никозия)

Датският специалист Томас Кристиансен е фаворит №1 за поста

Датският специалист Томас Кристиансен е фаворит номер 1 за треньорския пост на кипърския шампион АПОЕЛ (Никозия), в чийто списък с кандидати е и българина Любослав Пенев, съобщава philenews.com.

Проблемът е, че Кристиансен в момента е обвързан с белгийския втородивизионен Унион Сент Жилоаз и за да разтрогне договора си трябва да бъде платена неустойка от 300 000 евро- нещо, което вдига неимоверно условията за цялостното му ангажиране.

АПОЕЛ търси спешно треньор след уволнението на германеца Томас Дол и медиите на Острова на Афродита смятат, че приоритет са хора, които познават обстановката. Освен Кристиансен, който е бил начело на АПОЕЛ от 2015-а до 2017-а година, такива са Ран Бен Шимон и Маринос Узунидис. По-назад при кандидатите са още един испански специалист, както и Любослав Пенев, пише www.alphanews.live.

В момента „жълто-сините“ са във ваканция за Коледа, но веднага след началото на януари им предстоят по два мача всяка седмица, за да наваксат отложените срещи от есента.

Това означава, че президентът на клуба Продромос Петридис до неделя трябва да е решил проблема с треньора. В момента АПОЕЛ е на 5-о място в класирането с 21 точки и три мача по-малко от лидера Омония, който е с 31.

Подобни статии

Top