Любо Цеков: Спартак е отбор с традиции и шампионско минало!

Нападателят е при „гладиаторите“ от първите дни на възраждането на мъжкия тим

Нападателят Любо Цеков e в Спартак (Пловдив) от първите дни на възраждането на мъжкия тим. Той от най- опитните играчи и име серизен принос Спартак да върви напред и нагоре.

– Липсва ли ти футболът?

– Да, разбира се, че ми липсва футбола. Футболът за нас не е просто игра, а начин на живот. Краста, от която едва ли ще се излекуваме някога.

– Как подържаш форма по време на карантина?

– Поддържам форма най-вече с видео уроци. Тренировки, които спокойно могат да бъдат направени и в домашни условия. Последните дни карам и колело, където е разрешено разбира се!

– Как се представи отборът до тук?

– Мисля, че отборът се представя добре. Всички съжаляваме за изпуснатите точки в Асеновград и Житница, но важното е,че сме на първо място и продължаваме вече близо 2 години без загуба в официален мач!

– Спартак трябва да е там, където му е мястото, а именно в професионалния футбол. Това е голям отбор с традиции и минало. Сигурен съм, че всички ние в клуба ще си свършим работата и крачка по крачка ще извървим този дълъг път до професионалния футбол.

– Какво те задържа в Спартак?

– За мен е чест да играя в този голям отбор. Аз съм израснал в Пловдив и знам какво означава името Спартак. Сега виждам и невероятен професионализъм и желание за работа от треньорите Стефан Учиков и Неделин Петров, желанието всичко да ни бъде подсигурено от страна на Крум Георгиев и Тодор Симеонов и разбира се на президента Динко Миленчев, без когото нищо нямаше да е възможно! Задържа ме и невероятния колектив, който изградихме в Спартак. Всички момчета са страхотни и сме приятели,както на терена, така и извън него!

– Кой ти е най добрия момент в кариерата?

– Като всеки футболист съм имал и добри и лоши моменти,но определено най-запомнящ се и добър беше периода, когато бях в Локомотив (Пловдив) и отборът достигна до финала за Купата на България през 2012. Атмосферата, която създадоха тогава феновете беше неописуема и макар и да загубихме финала срещу Лудогорец с 2:1, за мен си остава най-запомнящият се момент!

– Какво е за теб Спартак?

– Както споменах по-горе Спартак е отбор с традиции и минало. Отбор ставал шампион на България! Пловдив е един от най-футболните градове в България, а Спартак е лицето на Пловдив! За мен е чест и гордост да съм част от този велик клуб!

Подобни статии

Top