Любомир Яков с обвинение за фалшивия сигнал за бомба на Централна гара Пловдив - DC news

Любомир Яков с обвинение за фалшивия сигнал за бомба на Централна гара Пловдив

През лятото Яков бе осъден на 7 месеца и половина затвор заради заплахите спрямо Ива Митева и Бойко Борисов

Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем и задържа 27-годишния Любомир Яков за заплахата за поставено взривно устройство на Централна гара, съобщиха от прокуратурата в Пловдив.

Яков бе арестуван часове, след като вдигна накрак на 15 ноември пловдивската полиция, която отцепи района около гарата и спря  движението по булеварда край нея. Прокуратурата повдигна срещу него обвинение за подадено невярно повикване за тревога, изразяващо се в сигнал за поставено взривно устройство в района на Централна гара, гр. Пловдив.

Любомир Яков, заплашил Ива Митева и Бойко Борисов, подал сигнала за взрив на Централна гара

По делото е установено, че във вторник в 18,50 ч. Яков се обадил на тел. 112 и съобщил, че в района на Централна гара, гр. Пловдив, е „заложил минни гранати“. Той позвънил от уличен телефон. При извършената проверка от полицейски екипи е установено, че сигналът е фалшив и не са били открити взривни вещества.

Любомир Яков е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Припомняме, че той бе осъден на 7 месеца и половина затвор заради заплахите срещу бившата парламентарна шефка Ива Митева и лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Преди това пък той е заплашвал, че има бомба и на Автогара „Юг“.

По делото младият мъж е дал обяснения в присъствието на защитник, в които е направил самопризнания за извършеното деяние.

Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура-Пловдив, която внесе искане в Районния съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение спрямо Яков. Мярката ще се гледа от 15 ч.

Снимка: Булфото

Подобни статии

Top