Любовницата на 56-годишния Йордан обвинена за убийството му

Арестуваха 47-годишна жена за убийството в квартала край Гребната

47-годишна жена е била арестувана в късния следобед вчера за убийството на ул. „Братия“ 8 в близост до Гребната база. Вчера 56-годишният мъж е бил намерен мъртъв в жилището си. Той е получил прободна рана от нож в корема си, от която е настъпила и смъртта му.

Жената, обвинена за кървавата драма е живеела на семейни начала с 56-годишния Йордан на партерния етаж  в кооперация на ул. „Брятия“. Във вторник вечерта двамата били на маса, когато се скарали. Йордан посегнал да удари жената, а тя моментално грабнала кухненския нож от масата и го наръгала в корема.

След това се опитала да прикрие следите от извършеното убийство, като измила кръвта от тялото си и изпрала дрехите си. После се покрила.

56-годишният Йордан открит прободен с нож от авер по чашка (СНИМКИ)

Ножът, с който е извършено убийството е бил намерен от криминалистите, съобщи директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков. По думите му сигналът за намерения труп е бил подаден около 10.00 ч., а не в 8.30, както беше съобщено първоначално. Пристигналият на място патрул е установил, че има следи от насилие по намереното тяло на мъж, а именно порезна рана в корема. Започнали процесуално-следствени действия, в резултат на което бързо било открито оръжието на престъплението – нож, с който жената, с която Йордан живеел на семейни начала, го е намушкала.

Впоследствие тя била открита от полицаите и направила самопризнания. Жената е задържана за 72 часа и срещу нея е повдигнато обвинение. Разследването продължава.

Според Илков жертвата е бил с много нисък социален статус и имал проблеми с алкохола. Той бил безработен. Съседите му разказали пред полицията, че когато бил сам, не бил конфликтен, но откакто живеел с 47-годишната жена, двамата често се карали.

Подобни статии

Top