Люляка ми замириса: Изкъпаха паметника на Съединението с люляков шампоан (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Люляка ми замириса: Изкъпаха паметника на Съединението с люляков шампоан (СНИМКИ/ВИДЕО)

Майка България блесна чиста за предстоящия празник

Изкъпаха и тази година емблематичния за Пловдив паметник на Съединението. Това се прави всяка година в навечерието на Деня на Съединението, който е и празник на града под тепетата.

1 литър концентриран шампоан с аромат на люляк, разтворен във вода използваха служителите на ОП „Чистота“ за ритуалното къпане на Майка България, което се случва веднъж годишно.

С водна струя под високо налягане монументът беше сапунисан, за да разтвори пяната праха и натрупалата се мръсотия по скулптурата. След това служителите изляха 1 тон вода върху паметника, за да отмият сапунката. Така статуята, дело на скулптора Величко Минеков, блесна чиста и уханна, а пространството наоколо замириса на люляци.

Припомняме, че само преди два дни бяха почистени графитите на площада и околните сгради. Днес пространството около паметника ще бъде изчистено и измито, а за целта чистачки от общинското комунално предприятие изчакваха да приключат работа работниците с вишката.

На място дойдоха и служители на ОП „Градини и паркове“, които днес ще почистят градинките наоколо от нападали листа и клони.

Подобни статии

Top