Лютви Местан все още в ареста, пострадалите – в стабилно състояние

Предстои от разследването да кажат дали ще му повдигнат обвинение

Семейство Ахмед, което пострада при тежката катастрофа  с участието на лидера на ДОСТ Лютви места, продължава да бъдe в болница, съобщава bTV. При инцидента загина бебе на шест месеца.

„Състоянието на семейството е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение, а бащата в Травматологично отделение. Бащата е с контузия в областта на кръста и съмнение за спукан прешлен, но общото му състояние е добро, той е в съзнание. Същото се отнася за майката и детето – те имат повърхностни контузии”, заяви проф.д-р Тодор Черкезов, изп. директор на МБАЛ „Др. Ат. Дафовски” – Кърджали.

Арестуваха Лютви Местан заради катастрофата, при която загина 6-месено бебе

От болницата допълниха, че майката има наранявания в областта на главата, при жената се е наложила хирургична намеса. При детето има рани в областта на глезена. Ударът между двата автомобила стана на разклона за Загорско и Джебел.

Към момента разследващите не посочват кой е бил виновен за инцидента. Фактите показват, че колата на лидера на ДОСТ излиза на път с предимство, а другият автомобил се е движел с висока скорост. Местан твърди, че е спрял на знака СТОП, а другият шофьор, че е можел да спре, но е продължил, тъй като е считал, че Фолксвагенът на партийния лидер ще спре и ще изчака.

Тепърва ще се изяснява и дали загиналото бебе е било настанено в детско столче на задната седалка на колата.

Състоянието на Лютви Местан е добро, твърдят лекарите.

„Беше му направено пълно изследване – рентгенография на шийни прешлени, на китката на ръката. Състоянието му е добро, не са установени здравословни проблеми”, коментира проф.д-р Тодор Черкезов.

Според разследващи заради евроизборите разследването може да бъде спряно, тъй като ако Местан се кандидатира за евродепутат, той ще придобие имунитет.

Предстои днес да стане ясно дали той ще бъде задържан за 72 часа в ареста или ще бъде пуснат с по-лека мярка оттам.

„Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там”, заяви Лютви Местан при задържането си вчера пред NOVA.

За причиняване на смърт по непредпазливост, законът предвижда до 6 години затвор.

Снимки: Монитор

Подобни статии

Top