Мача на звездите в НБЛ ще се играе в Шумен

Феновете избират двата тима, може да подкрепите звездите от пловдивския Академик Бултекс 99

Тазгодишното издание на Мача на звездите ще се проведе под егидата на честванията „100 години баскетбол в България“. Топ събитието на Национална баскетболна лига ще бъде на 21 април. За първи път домакин ще бъде град, в който няма клуб от най-висшия ешелон на мъжкия баскетбол. Шумен ще приеме най-добрите играчи с оранжевата топка в новопостроеното бижу Арена „Шумен“.

Специална изненада готвят организаторите за феновете на баскетбола в града на Основателите на българската държава. Техните любимци, играли за „жълтия“ тим в годините 1998-1999 и спечелили два бронзови медала за първенство и един сребърен за Купата, ще се съберат 20 години по-късно. Те ще се включат в мини-двубой с настоящите звезди на шампионата.

Традицията ще бъде спазена и с аматьорски звезден мач, в който ще се включат участниците от Българска баскетболна лига – BGO Software. Няма да се мине и без традиционните конкурси Забивки, Тройки и Умения.

По примера на NBA, отборите ще се избират от феновете. Станалото вече традиционно гласуване в сайта на двубоя – www.all-star.bg, ще започне в 0:00 часа на 25 март и ще продължи до 23:59 часа на 31 март. За една седмица най-харесваните играчи от първенството на Националната баскетболна лига ще имат възможност да попаднат в съставите за Мача на звездите.

Снимка: all-star.bg

Подобни статии

Top