Мачът на Кобрата с Джошуа ще бъде пред публика!

Британските власти отпускат мерките от 2 декември, феновете се завръщат в органичен брой по стадионите и в залите

Мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на 12 декември в Лондон ще бъде с публика. В залата ще бъдат допуснати до хиляда зрители.

Британските власти обявиха, че от 2 декември може да допуснат зрители на спортните прояви на Острова.

Така за големия мач на Кобрата срещу AJ за световните титли на свръхтежката категория във версии IBF, WBА, WBO и IBO може да се очаква, че в залата ще има зрители. Все още не е ясно дали двубоят ще бъде в „О2 Арена“ или на по-малката „Уембли Арена“.

Лондон попада в Зона 2 за право на допускане на фенове. В нея за спортни прояви на закрито ще може да се допускат 1000 зрители или 50% от капацитета на съоръжението, ако то е с по-малък капацитет.

Предвид строгите рестрикции, действащи на територията на Острова относно пристигащите от чужбина, се очаква в залата на мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа да има само английски фенове, които да подкрепят своя сънародник. Кобрата вероятно ще има опората само на хората от своя щаб.

Завръщането на феновете в английската Висша лига също се очаква с огромно нетърпение. Това ще стане в определените според риска Зона 1 и Зона 2, където пандемията е овладяна в най-голяма степен.

На стадионите от първата категория ще бъдат допускани максимум 4000 зрители, докато на тези от втората – до 2000 зрители. В районите от Зона 3 спортните съоръжения ще останат затворени.

Иначе първото събитие с новите правила, които връщат публиката, ще е конно състезание.

Подобни статии

Top