Made аt the Academy представя в грандиозен фестивал изкуствата в АМТИИ - DC news

Made аt the Academy представя в грандиозен фестивал изкуствата в АМТИИ

Четири впечатляващи арт събития, обединени във фестивален формат Made аt the Academy,

за трета поредна година представят в цялост творческия потенциал на пловдивската Арт академия: класическа музика, джаз, танц, изобразителни изкуства и фолклор, представени на различни сцени и локации от студенти и преподаватели, водещи имена в българското съвременно изкуство.

От 2021 г. Made At the Academy е част от културния календар на Община Пловдив, а миналата година получи престижната награда „Пловдив“ в раздел „Съвременни мултижанрови изкуства“ като полифонично изграден мултижанров продукт на творците от всички факултети и специалности на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“-Пловдив – едно от най-престижните висши учебни заведения по изкуствата в България.

Made аt the Academy стартира на Римски стадион на 18 май 2023 г. от 18:30 часа с откриване на изложбата „Академията днес“, дело на проф. д-р Галина Лардева и доц. д-р Александър Гьошев, в която са представени трите факултета, представителните състави и по-значими художествени и научни форуми на Академията. Изложбата ще продължи до 31 май.

Половин час по късно, в 19:00 часа, също на Римския стадион, Академичният оперен театър  вдига завеси с „Тъжен понеделник“ – едноактна опера от Джордж Гершуин с диригент гл.ас. д-р Алия Хансе и режисьор д-р Дима Димитрова и с участието на вокален ансамбъл „Pro belcanto“.

1 2

Подобни статии

Top