Мадона навърши 60 години

Скандалната поп икона доказа, че възрастта не е грях

Кралицата на поп музиката Мадона днес  става на 60 години.Родена е с името Мадона Луиз Чиконе в Бей Сити, Мичиган – третото от 8 деца в семейството.

Първия си договор като певица Мадона подписва през 1982 г., а първият запис достига трето място в класацията за танцувални песни на „Билборд“. Музикална компания изгражда образа на Мадона като „игрива и секси комбинация от пънк и поп.

Изрусената коса, секси дантелените ръкавици, виждащото се бельо и коланът с надпис „Boy Toy“ стават запазена марка за поп културата.

Албумът „Like a Virgin„ излиза през 1984 г и е смесица от соул и фънк, възприет същевременно от поп средите. Шест седмици оглавява американската класация.

Изпълнението на Мадона за първите годишни видеомузикални награди на известен музикален канал през същата година е началото на скандалните моменти в кариерата на 26-годишната тогава певица.

Носителка е на 7 награди „Грами“ и стотици други отличия. Мадона е един от най-успешните музиканти за всички времена с продадени сингли и албуми за над 400 милиона долара.

На 29 август 2009 г. Мадона пее за първи път в България на стадион „Васил Левски“ в София. Концертът събира 60-хилядна публика.

Освен като певица, тя се изявява и като текстописец, танцьорка, продуцент, писател и актриса.

Не по-малко интересен е личният й живот – има два брака зад гърба си и шест деца, три от които осиновени.

Снимка: Интернет

 

Подобни статии

Top