Магдалина Иванова отново кандидат за председател на Апелативния съд в Пловдив

Иванова е подала документи за поста точно преди изтичането на срока

Обрат във връзка с конкурса за избор на административен ръководител на Апелативен съд – Пловдив настъпи няколко часа, след като вчера изтече срокът за подаване на документи от кандидатите. Предходният ръководител на съда Магдалена Иванова, чийто мандат приключи преди около месец, все пак е поискала да оглави района за втори път, пише „Правен свят“.

Новината бе съобщена първо от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков в рамките на заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по време на изслушването на кандидата за председател на Окръжния съд в града – Иван Калибацев. Минути по-късно, концепцията на съдия Иванова бе публикувана на страницата на кадровия орган.

Това е втора поредна процедура за избор на ръководител на Апелативния съд в Пловдив.

В първия конкурс, който бе прекратен през май, нямаше нито един кандидат за поста, тогава съдия Иванова дори писмено декларира пред кадровия орган, че не желае дори временно да остане начело на съда, след изтичането на мадата й. Това наложи Съдийската колегия да избере за и.ф. председател съдия Вера Иванова, която бе сред заместниците на административния ръководител с най-голям стаж.

„Считам, че в годините с действията си – професионални и административни, съм доказала качеството си да нося личната си съдийска и управленска отговорност за взетите решения и извършените за изпълнението им действия, независимо от постигнатия резултат. През предходните пет години в работата ми като административен ръководител съм спазвала заявените в началото основни принципи на приемственост, запазване, надграждане и усъвършенстване на добрите практики, пълна прозрачност и информираност при администрирането на съда, колективно обсъждане на важни организационни въпроси, засягащи пряко работата на съда, еднакво отношение към съдиите и съдебните служители, спазване на етичните правила и норми на поведение, както и утвърдените вътрешни правила за работа в съда“, описва в концепцията си мотивацията си да се яви в конкурса за втори мандат начело на втория по големина апелативен район в страната съдия Магдалина Иванова.

Не избраха Иван Калибацев за председател на Окръжния съд в Пловдив

Подобни статии

Top