Махайте колите от улиците в Асеновград, чистят снега

Водачите и собствениците на моторни превозни средства да не паркират автомобилите си на пътното платно, за да не възпрепятстват снегопочистващата и опесъчаваща техника. На улици, по които има спрели автомобили, техниката няма да премине.

Снегопочистващата фирма в Асеновград започна опесъчаване още през нощта по основните улици и второстепенната пътна мрежа. От 08:00 часа сутринта се почиства ръчно централна градска част и спирките на градския транспорт.

След това работниците ще преминат към ръчно почистване и на тротоарите. В 10:00 започна машинно почистване на пътната мрежа със снегорини.

Ангажимент по снегопочистването на улиците от регионалната пътна мрежа в Асеновград (бул. „България”, както и улиците „В. Левски”, „Цар Иван Асен II”, „6-ти януари”, част от „Съединение”) има Агенция „Пътна инфраструктура”. Община Асеновград е в контакт с Агенцията във връзка с почистването на тези улици.

Няма голяма снежна покривка по населените места в общината. Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия. По селата снегопочистването се извършва с верижна техника. Най-голямата снежна покривка по данни от кметовете е в село Добростан – около 15 см.

Общинска администрация поддържа връзка с кметовете и наместниците в община Асеновград, за да се информира за състоянието на зимната обстановка. За всички населени места е осигурена дежурна техника за почистване. Няма сигнали за аварии или затруднения с предвижването граждани.

От община Асеновград припомнят, че по Наредба № 1 собствениците на търговски обекти и жилища трябва да почистят собственоръчно своите обекти.

Подобни статии

Top