Махнаха седалките от Южната трибуна в Коматево

Носете си лични карти, фенове без документи и със запалки няма да бъдат допускани на дербито Ботев – ЦСКА

По искане на полицията Ботев (Пловдив) махна седалките в Коматево от трибуната, където сядат най-върлите фенове на тима. Вчера служители от „жълто-черния“ клуб демонтираха седалките от южния сектор. Така там вече няма да има седящи. Досега това се правеше само за гостуващите блокове, но в Коматево са получили предписание от органите на реда с оглед близостта на сектора до терена. Всичко това се случи ден преди сблъсъка с ЦСКА и вследствие на сигнал, подаден до полицията след дербито с Локомотив.

Тогава ултрасите замериха с факли влатаря Мартин Луков, а в същото време се опитаха да влязат в бой с полицаите зад сектора. От фенклуба на „черно-белите“ попитаха защо плексигласовите заграждения на трибуната са премахнати, въпреки предписанията на полицията и на Лицензионната комисия на БФС.

В същото време органите на реда взеха драконовски мерки за сигурност за двубоя Ботев – ЦСКА днес. Преди, по време и след провеждане на мача полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от спортната база в Коматево.

Ето пълната организация за двубоя:

* На входа на съоръжението ще се изисква показване на лична карта. Лица без документ за самоличност няма да бъдат допускани.

* Начален час на мача – 18:45.

* Входовете на „Футболен комплекс Ботев 1912“ ще бъдат отворени в 16:15 ч.

* Билети в деня на мача ще се продават. Продажбата в клубния фен-магазин ще приключи в петък в 18:00 ч.

* Привържениците на Ботев, придвижващи се по Околовръстния път на Пловдив, ще бъдат насочвани за влизане към кв. Коматево по „Коматевско шосе“, докато привържениците на ЦСКА-София ще се придвижват към комплекса по ул. „Захаридово“. Ул. „Воден“ ще бъде затворена за движение.

Отново, съвместно с органите на реда е организиран строг пропускателен режим на входа на „Футболен комплекс Ботев 1912“. Продължава засиленото видеонаблюдение на входовете и в рамките на комплекса. Благодарение на това, лицата съпричастни към хвърлянето на факли към терена, имат наложени санкции и няма да бъдат допускани до спортни мероприятия.

Предвид щателните проверки, призоваваме зрителите да пристигат по- рано на стадиона и да следват указанията на органите на реда. Припомняме основните изисквания, касаещи организацията на реда и достъпа до комплекса:

* Влизането на непълнолетни лица става само с придружител и попълнена декларация, която може да бъде намерена на входовете на комплекса. Един възрастен може да бъде придружител на максимум трима непълнолетни.

На територията на стадиона няма да бъде допускано:

* Влизането на лица в нетрезво състояние или употребили наркотични вещества

* Внасянето на опасни за здравето предмети

* Внасянето на бутилки с вода и всякакви течности, като на входовете ще бъдат подготвени пластмасови чаши, в които водата може да бъде преливана

* Знамена, плакати и транспаранти, на които са изобразени текстове, изображения, абревиатури и символи, подтикващи към омраза и насилие, съдържащи обидни квалификации или олицетворяващи идеологии, обявени за противозаконни

* Паленето и поддържането на огън

* Хвърлянето на предмети

* Носенето на маски и действия за напълно прикриване на лицето или на части от него, което затруднява разпознаването

* Носенето на оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие, боеприпаси, спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; сигнални ракети, взривни устройства, пиротехнически изделия и други общоопасни средства, отделни техни съставки; наркотични и други упойващи вещества; както и други вещества и предмети, които могат да бъдат опасни за живота и здравето на околните

Подобни статии

Top