Макет на Витрувианския човек на Да Винчи, пълен с отпадъци, призовава да намалим  отпадъците

Провокативната композиция ще бъде инсталирана в района на Дом на културата „Борис Христов

В двора на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ ученици ще се включат в пърформанс „Човек #БезОтпадъци“. Те ще напълнят с опаковки от ежедневието си триметрова скулптура на Витрувианския човек на Леонардо Да Винчи, създаден от художника Жорж Трак.

Провокативната композиция ще бъде инсталирана в района на Дом на културата „Борис Христов“ и ще подсеща пловдивчани да пазят чисто и да намалят отпадъците в ежедневието си.

Арт инсталацията е създадена с помощта на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ на сдружение „БГ Бъди активен“. С пърформанса „Човек #БезОтпадъци“ активистите за чист град отбелязват Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Платформата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ обединява усилията на доброволци, граждани, артисти, компании и институции, за промяна в отношението на хората от Пловдив към отпадъците и за създаване на чиста и приветлива градска среда.

От началото на годината тя подпомогна разделното събиране на опаковките от храна и напитки над 20 мащабни събития в града, създаде насоки за организиране на чисто събитие и проведе редица акции и арт-провокации, за да привлече вниманието на пловдивчани към темата за чистотата в града.

Дейностите са асоциирани с програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Подобни статии

Top