Малък театър на края на света завършва с куклен спектакъл

Френската компания на Езекиел Гарсия Ромеу представя съвременен куклен театър

Представления за съвременен куклен театър с участието на зрителя ще представи в Пловдив театрална компания „Театър дьо ла Масю“, водена от Езекиел Гарсия Ромеу.

От 25-и до 29-и ноември от 19:00 ч. в залата на Военен клуб Пловдив, ще бъдат изнесени поредица от представления, с които ще завърши и тригодишният проект на французина.

Към финалните прояви са предвидени две безплатни работилници по съвременно кукловодство, които ще се реализират на 26 и 27 ноември, от 10:00 -14:00.

Работата с кукли в контекста на съвременното куклено изкуство и френски театър са водещи за проекта. Миналата година представленията „Луна“ и „Скриптограф“ представиха за пръв път в Пловдив театрални разкази с неочакван край.

Спектакълът – инсталация „Малък театър на края на света… Опус II“ ще разкаже чрез изящни кукли за днешния свят, точно в средата на човешките утопии. Разказ за края на един сън насред отрицанията и фантазиите.

Участват: Езекиел Гарсия-Ромеу, Ирослав Петков, Маргарита Костова, Теодора Рашед, Христо Иванов, Пламен Канев.

Финалното представление на театралната компания „Театър дьо ла Масю“ е създаден в партньорство с Държавен куклен театър – Видин.

Подобни статии

Top