Малчугани гледат зеленчуци в детската градина по Монтесори (СНИМКИ)

За истинска зеленчукова градина се грижат децата от „Мир“ в „Западен“

С няколко прекрасни придобивки стартира новата учебна година в детска градина „Мир“. Тук вече функционира уникална за Пловдив биоградина, в която децата отглеждат зеленчуци и се учат на грижи и отговорности. Освен това е изградена фитнес площадка, която заедно със съществуващото футболно игрище и детските площадки представлява истински рай за игри.

В началото на новата учебна година детска градина „Мир“ бе посетена от кмета на района Димитър Колев, който остана впечатлен от направеното.

Биоградината е изградена изцяло по идея на директора Йорданка Начева, като за нея се грижат деца от всички възрастови групи. По този начин малчуганите развиват въображението си, по-лесно усвояват математическите и природните явления и зависимости и се научават на важни социални умения, които ще им бъдат полезни и в бъдеще.

„Като една Монтесори детска градина ще ги научим да работят заедно във екип, да си помагат, да се изчакват, да се грижат за растенията и да бъдат отговорни. Опознаването на растежа от малкото семенце до големия домат, ряпа или тиквичка, както и грижата за природата, са част от образователната ни мисия“, каза директорът Йорданка Начева, след като показа градината на кмета Димитър Колев.

В двора на „Мир“ от това лято има и изцяло нова фитнес площадка.

Тя е изградена по съвместен проект с община Пловдив, като детската градина участва с 35 процента от делегирания бюджет, а останалото финансиране е на община Пловдив.

Площадките са много използвани от децата. Чрез тях малчуганите укрепват физически, развиват своята съсредоточеност и координация на движенията и се подготвят за по-големите отговорности, които ще поемат с порастването си.

На разположение на малчуганите са още футболно игрище, площадка за безопасност на движение по пътищата и четири изключително модерни детски площадки, отговарящи на всички изисквания.

Подобни статии

Top