Малчугани от детските градини в „Северен“ подредиха табла и изложби за Баба Марта - DC news

Малчугани от детските градини в „Северен“ подредиха табла и изложби за Баба Марта

Децата са готови да посрещнат Баба Марта

Възпитаниците на седемте детски градини в район „Северен“ са готови да посрещнат Баба Марта.С много ентусиазъм и майсторство децата създадоха красиви произведения.

Пъстри мартенички подредиха децата от ДГ „Бреза“. С класическите Пижо и Пенда, подкови за щастие и късмет и други червено-бели творения малчуганите украсиха табло в детското заведение. „Като мартенички чудни, като най-безценен дар, да сте здрави, да сте умни и усмихнати със чар“-това прекрасно пожелание  в рими отправи към своите възпитаници директорът на ДГ „Бреза“ Нели Димитрова.

Малчуганите от ДГ „Космонавт“ изработиха мартенички- апликации с първите предвестници на пролетта-щъркели, бяла лястовица и различни цветя.Сред прекрасните творби се открояват дървени лъжици с бобени, царевични и житни зърна-за здраве и берекет.Направен е и по-новаторски вариант на Пижо и Пенда.

Децата от ДГ „Весела“ направиха мартенички-апликации – сърца, цветя и ръчички-като символ на приятелство и подкрепа.С помощта на родителите си те украсиха кошничка, цъфнало дърво и Баба Марта.Част от произведенията ще бъдат подарени на Дома за възрастни хора в квартал „Кючук Париж“.

1 2

Подобни статии

Top