Малчугани от Пловдив мечтаят за лична среща с Дядо Коледа (СНИМКИ)

Повече от 10 години Дядо Коледа и „Български пощи“ си сътрудничат, за да могат заедно да зарадват колкото може повече деца.

„Всяка година писмата стават все повече. Децата се стараят много – рисуват, украсяват пликовете, а някои дори слагат подаръчета. Те влагат много емоции в това писмо и си личи личното им отношение към Дядо Коледа“, каза пред DCNEWS Диана Ранчева, която оглавява отдела за търговия и маркетинг в Централна поща – Пловдив.

Всяка година пощите получават хиляди детски писма, адресирани до веселия старец. Пощальоните са в комбина с верните му помощници – джуджетата, и им ги предават лично в големи чували.

Дори не е необходимо да знаете адреса на добрия старец, за да му пишете. Просто сложете марка и напишете „За Дядо Коледа“. И докато адресът на Дядо Коледа изобщо не е важен, то е задължително да напишете вашия собствен адрес на плика, в противен случай няма как да получите отговор.

Всъщност всеки, които пише до Дядо Коледа, може да избере дали да пусне своето писмо до помощниците му в България, или да го адресира до „централния офис“ в Лапландия.

„Писмата, които са с марка за чужбина и са адресирани на латиница, се изпращат в Лапландия и оттам децата получават отговор на английски“, уточнява служителката на „Български пощи“ и помощничка на Дядо Коледа.

В красивите лично написани писма, децата обясняват на Дядо Коледа не само какъв подарък искат да получат за себе си. Те не забравят и своите братчета, сестричета, родители, дори и домашните любимци.

„Много често вместо играчки, децата си пожелават лична среща с Дядо Коледа. Това е най-големият подарък и нищо друго не искат – само среща с него, за да докаже той, че съществува. Пишат в писмата си, че ще му оставят топло мляко и лакомства и си уговарят среща под елхата“ разказва Диана Ранчева.

Има деца, с които Дядо Коледа си пише от години. Помощниците от пощите у нас разказват, че малчуганите споделят колко са били щастливи, когато са получили отговор от белобрадия старец.

„Много често пишат „когато получих писмото, аз наистина повярвах, че те има…“ Това за тях е доказателство, че добрият старец съществува, а и много мотивира екипа на Дядо Коледа да продължава с тази дейност.

Често децата развеселяват помощниците на дядото от Лапландия със своите желания: „Имаше едно момченце, което беше поръчало на Дядо Коледа да донесе на татко му берунце с бира.“ 

1 2

Подобни статии

Top