„Малката булка“ от Чешнигирово роди на 12, осъдиха таткото

6 месеца условно за непълнолетния баща

Млад ром от Чешнигирово получи 6-месечна условна присъда от състав на Асеновградския районен съд заради съжителство на семейни начала с 12-годишната си комшийка. Момичето забременяло и родило бебе в края на миналата година.

Ромските Ромео и Жулиета живеели на една и съща улица в махалата в Чешнигирово. Младежът нямал навършени 18 години, а момичето едва надхвърлило 12. През февруари миналата година започнали да се срещат и се залюбили.

Една вечер родителите на девойката не били вкъщи и тя останала сама. Поканила любимия си да пренощува при нея. Младият Ромео й предложил да се оженят, а 12-годишната Жулиета се съгласила. След това преспали заедно, а на сутринта отишли при майката на момчето. Обяснили на бъдещата свекърва, че се обичат и искат да живеят заедно. Първоначално тя била против, но после се съгласила и им дала една от стаите в дома си. Така през март 2018-та момичето се пренесло в дома на „мъжа“ си.

Впоследствие малката булка забременяла и спряла да ходи на училище. На 8 юни в социалната служба в Първомай постъпил сигнал, че девойчето не се е появявало в клас, тъй като е бременно. Така се наложило полицаи от Асеновград да посетят дома на младото семейство и да образуват досъдебно производство по случая.

Докато траело разследването 12-годишната „съпруга“ родила.

Заради факта, че е непълнолетен, а също и поради това, че е от ромска етническа общност, където такова поведение е обичайно и е прието за нормално, младият баща е осъден от Асеновградския районен съд на 6 месеца условно, с три години изпитателен срок. Той не бил и криминално проявен.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Пловдив.

Снимка: dete.bg

Подобни статии

Top