Малки еколози от Асеновград се научиха как да събират отпадъците си разделно

В игри и забавления се научиха да опазват околната среда

Две еко събития се проведоха с ученици от Асеновград. Инициатори и организатори са служителите от отдел „Екология и околна среда“ към общината и представители на фирмата, която извършва разделното сметосъбиране „БУЛЕКОПАК“. Повод за еко събитието бе 1-ви юни – Денят на детето.

Четвъртокласници от ОУ „Петко Каравелов“ и ОУ „Христо Ботев“ се учиха да опазват околната среда докато се забавляват. Те се научиха как да събират и  изхвърлят отпадъците си разделно. Разделени в два отбора, се състезаваха в игри за бързина и точност. По този начин се запознаха с видовете опаковки и кое в кой съд за отпадъци трябва да бъде оставен. Запомниха, че е важно да опазваме околната среда чиста, за да ни е приятно да излизаме навън. А дърветата трябва да бъдат пазени от изсичане, защото те са „белите дробове“ на планетата.

В края на еко събитието учениците заслужено получиха награди за знанията си. Община Асеновград беше осигурила тениски с надпис логото на кампанията „Свят без отпадъци“ за всеки един от малките еколози и луксозно издание на интересна енциклопедия. Представителят на сметосъбиращата фирма пък ги награди с книжки за оцветяване и тефтерче с химикал.

Подобни статии

Top