Малките жестове, които карат хората да се чувстват наистина обичани

Любовта е в малките жестове

Може да ви звучи банално, но това е самата истина. Вижте тези седем неща, които могат да накарат всеки човек да се почувства истински обичан:
1. Запомнянето на детайли
Науката казва, че всеки един ден, средностатистическият човек чува някъде между 20000 и 30000 думи – и от всичко това, той помни единствено 17 до 25 на сто! Така че, когато някой си спомня нещо конкретно за вас, можете да сте сигурни, че наистина го е грижа!
2. Когато някой наистина го е грижа как е минал денят ти
Това, което прави това толкова завладяващо, е колко малко всъщност общуваме с думи. Когато някой пита за деня ви, не забравяйте, че само седем процента от вашия отговор им се доставя устно. Останалите 93%, те получават настройвайки се към вашия тонус и изражение на лицето ви.
3. Изразяването на загриженост за безопасността на някого
Истинският приятел иска да се увери, че сте живи и здрави; и науката е установила, че здравите приятелства насърчават здравословно поведение, повишават самочувствието и помагат в борбата с депресията.
4. Любовни писма, написани на ръка
Знаейки, че някой е отделил време да ти напише писмо – когато би могъл да напише текстово съобщение или имейл – наистина е затрогваща. Ръкописни букви са полезни и за този, който ги пише! Доказано е, че ръкописното писане увеличава мотивацията, намалява стреса и подобрява цялостното ви настроение.
5. Релаксираща физическа обич
Не само, че ви кара да се чувствате невероятно, но действително изследванията обясняват психическите и физически ползи за здравето от физическото докосване. Например, то увеличава доверието, засилва имунната система и засилва връзките между хората.
6. Случайни изненади
Подаръци от типа „просто видях това и се сетих за теб“. Вие наистина може да подобрите деня на някого с подарък или мил жест. Освен това, това е добре за вас! Научни изследвания установяват, че случайните жестове на добрина могат да подобрят настроението ви и удовлетворението от отношенията ви с хората, като в същото време намаляват тревожността и социалното избягване.
7. Усещането, че си включен в нещо, защото си важен
Източник: framar.bg

Подобни статии

Top