Манолова: Това управление не е полезно за хората

Манолова даде заявка за участие в изборите с името „Изправи се“

„Това управление не е полезно за хората. То мисли за себе си, а парите на хората потъват. Дошло е време гражданите да вземат нещата в свои ръце и да станат първа политическа сила. На изборите ще участваме с името „Изправи се“. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на брифинг в Пловдив. Тя представи своите 19 мерки за 19 месеца за възстановяване на икономиката и връщане на хората на работа след кризата с коронавируса.

„Правителството предлага кредити и милостиня, а с нашия план предлагаме заплати и работа. Обикаляме държавата, представяме 19 мерки за 19 месеца, коригираме ги и ги обсъждаме с гражданите. С гражданите отиваме на избори„, допълни Манолова.

Тя припомни, че от „Изправи се.БГ“ мерките са обявени публично и ще настояват по всяка една от тях да се предприемат действия от съответните министерства.

Манолова обясни, че акцент в 19-те мерки е Национална програма „Работа за всеки“, с която 200 000 души да бъдат върнати на работа. Малките и семейните фирми, които искат, ще могат да назначат по 4-5 човека в следващите 19 месеца, а държавата ще осигурява минимална работна заплата и осигуровки за всяко ново работно място. Ангажиментът на фирмите ще бъде работното място да бъде запазено за следващите 6 или 12 месеца.  „С Националната програма „България е моето вкъщи“ могат да бъдат подкрепени 50 хил. сезонни работници. Вместо да заминават извън България, да останат в страната“, обясни още Манолова.

Тя представи 19-те мерки и пред граждани от инициативния комитет за спасяване на парка в „Кършияка“.

Манолова посочи, че друг акцент в 19-те мерки е Националната програма „Семейно стопанство“, която съответства и с приоритетите на Европейската комисия и също предвижда семейните стопанства да могат да наемат хора с помощта на държавата. „Мярката предоставя земя за желаещите да създадат семейно стопанство, както и подкрепа за всяко ново работно място в селското стопанство. Трябва да се подкрепят традиционните български производства“, обясни тя и даде пример със зеленчукопроизводство, плодове, рози и други традиционни култури.

1 2

Подобни статии

Top