Марадона е на успокоителни, има абстиненция след операцията на мозъка

Легендата е поискал да бъде изписан от клиниката до Буенос Айрес, но лекуващите лекари категорично са му отказали, положението му е доста трудно

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона е поставен от лекарите в болницата на успокоителни, които трябва да му помогнат да преодолее симптомите на абстиненция. Това обаче ще го остави още в лечебното заведение, въпреки че самият той е поискал да бъде изписан, е обяснението на неговия личен лекар.

„Той иска да напусне, но ще се наложи да поостане“, обясни доктор Леонардо Луке пред репортерите в клиниката извън Буенос Айрес, където е приет за лечение футболната легенда. Вероятно това е един от малкото случаи в живота на Дон Диего, в които му е казано категорично „Не“.

Луке добави също така, че бившият футболист на Барселона, Наполи и Бока Хуниорс остава принудително прикован на леглото, тъй като е „претърпял някои моменти на объркване на съзнанието, причинени от принудително въздържание“.

Самият лекар не обясни обаче за какво точно въздържание става дума. Но за всеки, който следи публичния му живот е ясно, че в предишни етапи от живота си той е водил битки срещу алкохолна и наркотична зависимости.

60-годишният бивш футболист беше приет в болницата във вторник в сериозно състояние, а лекарите предприеха спешна операция за субдурален хематом, кръвен съсирек в мозъка. Доктор Луке заяви, че Марадона е на успокоителни, за да се улесни процеса на оттегляне на последиците след операцията.

„Диего е в много, много трудно положение. Не можете да си представите дори. Ние се опитваме да бъдем по-силни, отколкото трябва да е самият той“.

Легендата, който стана световен шампион през 1986-а година и достигна финала на следващото първенство през 1990-а година, стана жертва на екстравагантния си начин на живот и това го направи редовен посетител на болничните заведения, още в началото на своите 40 години.

*На снимката: Фен на Марадона се моли пред клиниката, в която легендата бе опериран

Подобни статии

Top