Мараджиев хвърли оставка като областен лидер на ГЕРБ заради апартаментите на морето

Очаква се изявление на кмета на Стамболийски пред медиите в Пловдив

Георги Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ-Пловдив област, съобщиха от централата на партията в София.

Мараджиев, който е и кмет на Стамболийски, е подал оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Като мотив за това свое действие Мараджиев посочва желанието си името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите.

Както DCNEWS вече съобщи тази сутрин, в репортаж на bTV беше изнесена информация, че кметът на община Стамболийски се е сдобил с 5 апартамента на морето по време на първия си мандат. Разследването е направено по сигнал на жители на Стамболийски. Имотите са в луксозния курорт в „Слънчев бряг“, като три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един – на малолетна внучка. Освен многото си имоти градоначалникът е декларирал 2,5 млн. лв. лични приходи само за година.

Разследване: Как кметът на Стамболийски се е сдобил с 5 апартамента на Слънчев бряг?

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение, уточниха от централата на партията на Борисов.

От 13.30 часа Георги Мараджиев ще даде брифинг пред медиите, на който ще изнесе подробно всички факти по темата. Той ще говори в офиса на ГЕРБ-Пловдив област.

Ето какво е написал и в профила си Мараджиев:

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top