Маратон „Съединение“ променя движението в Пловдив

Полицията въвежда временна реорганизация на движението

Сектор “Пътна полиция” уведомява за временни промени на движението в Пловдив във връзка с провеждане на 44-ти Международен мемориален  маратон „Съединение“, който ще се проведе на 6 септември.

За времето от 9.30 ч. до 13.00 ч. се въвежда забрана за движението на моторни превозни средства, с изключение на тези от масовия градски транспорт, по следните маршрути:

Пробег от гр. Съединение – влизане в гр. Пловдив – бул.“Васил Априлов“- моста на река Марица – наляво по бул.“Шести септември“ и финал на площад „Съединение“.

Междинен пробег „Съединение“ с дължина 2 км – старт около 10.10ч. пред ДКЦ 2 на бул.“Шести септември“, по маратонското трасе до площад „Съединение“.

Междинен пробег „Триумф“ – старт от 09.30ч. от кръстовището на бул.“Руски“ до площад „Съединение“.

Същата вечер, от 18.30 ч. до 21.30 ч., няма да се допускат автомобили по бул. „Шести септември“, в участъка между бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ и бул. „Руски“.

Призовават се водачите на МПС да избират обходни маршрути в посочените интервали, стриктно да спазват разпорежданията на контролните органи и да проявят необходимото търпение за нормалното протичане на спортните мероприятия и тържествата и  предотвратяване на пътнотранспортни произшествия.

Подобни статии

Top