Марчо Дафчев повика седем „канарчета“

Исканият от Рома Слави Шопов подписа първи професионален договор с Ботев

Седем „канарчета“ получиха повиквателна за лагер-сбора за юношеския национален отбор до 16 години. Сборът на „трикольорите“ с наставник Марчо Дафчев е на 20-ти май (неделя) на базата в „Бояна“.

Представителите на „жълто-черната“ школа са Станислав Работов, Мартин Русев, Станислав Шопов, Иво Казаков, Милко Баданов, Венцислав Богданов и Георги Трифонов. Лагерът ще продължи до 25-ти май и ще се проведе в Сърбия, където националите ще вземат участие в приятелски турнир.

Ботев има най-много повикани футболисти за юношеския национален отбор до 16 години, което е напълно логично с оглед доминацията на „канарчетата“ в тази възрастова група. В последните 10 месеца момчетата на Иван Гешев спечелиха двата най-значими трофея на БФС – Купата и Републиканското първенство.

В същото време 16-годишният талант Слави Шопов, който бе на проби и впечатли специалистите от школата на италиянския гранд Рома, подписа първи професионален договор с Ботев. Контроктът на младока е за 3 години и бе сключен в присъствието на агента му Антъни Раво.

Подобни статии

Top