Мъри фаврит за Лудогорец, Славиша Стоянович за Левски

Преговорите и с двамата специалисти текат в момента

Бившият национален селекционер и наставник на Левски Станимир Стоилов-Мъри е фаворит за нов треньор на Лудогорец, съобщи „24 часа“.

В събота шампионите се разделиха с Павел Върба и сложиха за временен наставник Станислав Генчев. Той обаче има право да води отбора само 4 мача, защото няма лиценз. През миналото първенство в същата ситуация бе ползван този на скаута Алекси Желязков. Генчев ще започне чак догодина курса за придобиване на “Про”, който му е необходим.

Мъри обаче има всички тапии, като в момента се обсъжда щабът му.

Преди това е опипана почвата около националния селекционер Георги Дерменджиев и дори наставника на Берое Димитър Димитров-Херо. И двамата имаха доста добри постижения като треньори в Разград.

Мъри не е работил от доста време, след като бе национален селекционер на Казахстан след куп титли с Астана.

До часове пък Павел Върба ще бъде назначен за национален селекционер на Словакия след решението на шефовете в Разград. Той бе най-желан за поста и ще води отбора в решителна битка за класиране на европейско.

Върба бе махнат заради слабата игра на разградчани в последните мачове.

Собственикът на Левски Наско Сираков пък организира спешна среща на “Герена” по повод катаклизмите в клуба.

На нея са Константин Папазов и изпълнителният директор Павел Колев. Тримата обсъждат кой да замени досегашния треньор Георги Тодоров, който подаде оставка след домакинското поражение с 1:2 от Черно море през уикенда.

Фаворит за поста е Славиша Йоканович, но все още не е ясно дали специалистът ще отговори положително на предложението към него. От “Герена” информираха медиите, че изявления след срещата няма да има.

Междувременно стана ясно, че утре ще има нова сбирка, но този път на УС на клуба.

Подобни статии

Top