Мъри Стоилов: Предстоят критични 3-4 месеца за Левски! (ВИДЕО)

„Сините“ имат 3 нови попълнения, ще проведат зимен лагер в Белек и ще играят 6 контроли

Представителният отбор на Левски направи първата си тренировка за 2022 година. „Сините“ стартираха със заниманията на стадион „Георги Аспарухов“.

Медицинските прегледи за футболистите на Левски са днес и утре.

На 5 януари в 11:00 часа отборът пътува за Белек, Турция, където ще се проведе зимния подготвителен лагер на „Левски“.

Спортно-техническият щаб е заложил в програмата си 6 контролни срещи:

18.01 – „Гурник“ (Забже, Полша)
21.01 – „Бохемианс“ (Прага, Чехия)
29.01 – „Марибор“ (Словения)
07.02 – „Верес“ (Ровно, Украйна)

Съперниците за проверките на 01.02 и 04.02 се уточняват и ще бъдат обявени допълнително.

Отборът се прибира в София на 7 февруари 2022 г.

Групата на Левски за началото на зимната подготовка:

Вратари: Николай Михайлов, Пламен Андреев, Йоан Загоров;

Защитници: Патрик-Габриел Галчев, Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Гьоко Зайков, Иван Горанов, Вандерсон Цунами, Христос Шелис, Ноа Сонко Сундберг (ангажиран с националния отбор на Гамбия за Купата на африканските нации), Денис Динев, Димитър Андонов;

Полузащитници: Радослав Цонев, Борислав Цонев, Андриан Краев, Георги Миланов, Димитър Костадинов, Асен Митков, Антоан Стоянов, Николай Арахангелов;

Нападатели: Мартин Петков, Марин Петков, Здравко Димитров, Билал Бари.

„Критични три-четири месеца за Левски и всички нас, затова не можем да продължим да се разпростираме в селекция. На този етап това се нещата, които можем да си позволим, ще видим ако излезе нещо в движение, но в момента по-важно е да излезем от критичната ситуация, в която се намираме като клуб, най-вече финансова“, обяви Станимир Стоилов.

„Дотук имаме две сигурни нови попълнения – Сонко, който е в Купата на Африка, и Цунами, който снощи заболя след пътуването и в момента си е в хотела, ще видим каква точно е причината, иначе е ваксиниран и има ПСР тест преди излитането. Надявам се утре да представим третото ново попълнение – Уелинтон, който вече е тук и ще подпише договор“, каза той пред медиите след първата тренировка за годината.

„Аз много вярвам в треньорската работа, не съм чак такъв оптимист, че след подготовката Левски ще литне. Надявам се да се подобряваме, както и през сезона, изцяло в организацията, в тактическата дисциплина, да надградим малко във фаза защита и атака. Все още имаме страхотни наши проблеми да решаваме в игрови план и в двете фази“, допълни той.

Стоилов коментира и ситуацията с братя Цоневи. „От спортно-техническа гледна точка те тренират и играят. Имаха нужното желание и затова играят във всеки мач. От там-нататък знаете, че имаме финансови неща за решаване, така че нормално да търсим решаване на тези проблеми. Сираков може да спре когото си иска, защото е собственик на клуба. На този етап двамата са играчи на Левски и на този етап няма нито спиране, нито някой да бъде отстранен от отбора. Има желание на младите ни играчи да играят по другите отбори, за да трупат опит. Най-вероятно ще пуснем Мартин Петков, за да има повече игрова практика. До днес няма нито една оферта за наш играч, надявам се с нашата работа да направим така, че да има интерес към нашите играчи, това е и част от моите задачи“.

Треньорът на Левски разкри, че възстановяването на Георги Миланов продължава и надеждите са той да се включи в подготовката на тима пълноценно към 20 януари.

Подобни статии

Top