Мария Бакалова не успя да грабне Оскар за поддържаща роля

Статуетката отиде при Юн Йо-Джонг за филма „Минари“

Българската актриса Мария Бакалова се размина на косъм с най-престижното кино отличие – наградата „Оскар“.

Статуетката отиде при Юн Йо-Джонг за филма „Минари“. Така тя стана първата корейка със златна статуетка.

Оскарът за „Най-добра поддържаща женска роля беше връчен от Брад Пит. От счената той сравни Мария Бакалова с Мерилин Монро.

„Това момиче напомня на Мерилин Монро. Някой ден ще бъде голяма звезда. Добре дошла, Мария“, каза Пит.

Това е първата българска актриса, номинирана в категорията „Най-добра поддържаща женска роля“. Това само по себе си е огромен успех за аткрисата. Тя беше номинирана за участието й в лентата „Борат 2“ на Саша Барън Коен, където нсе превъплъти в ролята на Тутар Сагдиев – дъщерята на Борат.

Въпреки, че не спечели наградата, Мария Бакалова грабна вниманието на червения килим. Българската красавица беше избрала зашеметяваща бяла рокля на Louis Vuitton, комбинирана със стилни бижута от Moussaieff Jewels.

„Земя на номади“ е големият победител на 93-тите награди Оскар на американската Академия за кинематографично изкуство и наука тази година. Лентата се съревноваваше с „Манк“, „Бащата“, „Процесът срещу Чикаго 7“, „Момиче с потенциал“, „Юда и черният месия“, „Минари“ и „Без звуци в живота“.

Това е безпрецедентен триумф за филм, режисиран от жена, с жена в главната роля, отбелязва Асошиейтед прес. Филмът беше фаворитът на церемонията , след като доминира в холивудския награден сезон.

1 2 3

Подобни статии

Top