Мария Петрова: България, гордей се, че имаш толкова силни жени (ВИДЕО) - DC news

Мария Петрова: България, гордей се, че имаш толкова силни жени (ВИДЕО)

Легендарната Нешка Робева: Поклон, прекрасни български деца!

„България, гордей се, че имаш толкова силни жени, които носят радост. Тази олимпиада беше изненада и революция за нашия спорт“. Така вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова коментира успеха на българския  ансамбъл, който завоюва златото в Токио.

„Не можах да спя. Цяла нощ се въртях и накрая си казах „не мога да стоя на едно място, нещо ще се случи”. Преди 10 години Илиана Раева пое федерацията и си пожела златен медал, ние го приехме като мечта“, сподели Петрова.

„Не съм обръщала внимание на думите на хора, които са недоволни от резултата. Смятам, че трябва да умееш да губиш“, каза вицепрезидентът на БФХГ по повод реакцията на Русия, която скочи срещу съдийството в художествената гимнастика. По думите й успехът на гимнастичките ни е вдигнал  духа на много българи.

„Искам тази линия да продължи и най-добрите да печелят. Всеки един елемент е много труден. Бяхме много добри. Това са изказванията на модерната художествена гимнастика, да се възвърне артистичността, да има и тази динамика, да бъде близо до зрителите. Толкова съм щастлива, че съм до този отбор. Искам да поздравя всички около отбора“, каза още Петрова.

Легендарната българска треньорка Нешка Робева също поздрави националния ансамбъл по художествена гимнастика след спечеления златен медал на Игрите в Токио.

Въпреки че изведе десетки родни състезателки до най-големите върхове, до този момент във витрината на спорта липсваше именно титла от този форум.

Нешка Робева използва социалните мрежи, за да сподели мислите си:

„ПОКЛОН, ПРЕКРАСНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!

В този случай – златен медал за ансамбъла на България, каквото и да се коментира и както и да се коментира, би било безлично и бледо…

БРАВО! БРАВО! БРАВО!

Браво, момичета! Браво на треньорите и всички участници в подготовката.

Поздравления за ръководството.

Заслужена победа!

Браво и на останалите медалистки! Златни български момичета.

Поздрави за всички участници, за положените усилия, за неуморния труд, за устрема към върховете…

ПОКЛОН, ПРЕКРАСНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!“

Източник: NOVA, БНТ, Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Подобни статии

Top