Марин Бакалов: От играта на Ботев има още много какво да се желае - DC news

Марин Бакалов: От играта на Ботев има още много какво да се желае

Бих искал в най-скоро време ядрото на отбора да е от ботевисти, допълнени от няколко много качествени чужденци, а не обратното

Легендата на Ботев (Пловдив) Марин Бакалов очаква този път тимът да се пребори за място в първата шестица. „Канарчетата“ започнаха кампанията с 6 от 9 възможни точки.

„Хубаво е, че печелим точки, защото те дават стабилност, самочувствие и увереност в силите. Хубаво е също, че Неделев се завърна на терена. Ботев още не е направен, тъй като има нови играчи и ще отнеме време за изграждането на отбор и стил, който всички искаме да виждаме. От играта има още много какво да се желае.

Критерият за представянето на чужденците ще е посещаемостта на трибуните. За мен, когато се привличат чужденци, те трябва да са далеч подобри от българите в тима. Дори двама чужденци да се вземат, да са по-класни от другите.

Имаме перфектна база за стандартите на България от 2014 година. Но за този период само един Неделев се е наложил от школата. Вярно е, че той има безспорни качества, но аз бих искал в най-близко време ядрото на Ботев да е от ботевисти, защото тимът е бил най-силен със свои кадри в състава и в допълнение към тях няколко стойностни играчи отвън. Отделно тази прекрасна наша база задължава да произвеждаме качествен продукт за представителния тим. Аз не случайно говоря за ядро ботевисти в състава на Ботев, а не за негови юноши, които попадат в групата за мачовете, но влизат само за 5-10 или 20 минути. Между двете неща има съществена разлика“, коментира Бакалов, цитиран от „Тема спорт“.

„Очаквам не само да влезем в първата шестица, а и там да гоним възможно най-високо класиране. Аз и моето поколение винаги сме имали големи очаквания от Ботев, защото сме научени и за-кърмени с идеята Ботев да постига много още от 80-те години. Тогава ние не излизахме от тройката и оттогава сме свикнали да искаме добър футбол, добри резултати и високо класиране от нашия любим отбор. Такива са и очакванията ми и този сезон, след като Ботев е и обезпечен във всяко едно отношение от собственика си“, добави славният играч на „канарчетата“.

Подобни статии

Top