Маринела Арабаджиева се прибира в Пловдив, съдът я пусна под домашен арест

Получила тежъжк хипертоничен пристъп

Специализираният наказателен съд освободи под домашен арест Маринела Арабаджиева. Причината за решението е влошеното й здравословно състояние, съобщи NOVA.

Заседанието днес беше закрито за медиите. Още в самото начало адвокатът на Маринела – Ина Лулчева, пожела в залата да останат само нейни близки заради подробности, свързани с нейното здравословно състояние. Съдът прие искането на известната юристка.

Припомняме, че Маринела и Ветко Арабаджиеви са с обвинения за участие в организирана престъпна група с цел данъчни престъпления и пране на пари. В продължение на месеци властите ги издирваха, а през март тази година ги задържаха в имението на Жоро Шопа в Испания.

Маринела Арабаджиева бе върната у нас на 30 май с европейска заповед за арест.

Според адвокатката й Арабаджиева почти непрекъснато е била в затворническата болница заради хипертонични кризи. Оказа се, че преди 20-на дни, на 28 август, съпругата на Ветко Арабаджиев е получила хипертоничен пристъп и е изпаднала в безсъзнание.

Домашния си арест Маринела Арабаджиева ще прекара в дома си в Пловдив. От прокуратурата пък съобщиха, че ще протестират определението на съда.

Снимки: NОVA и БГНЕС

Подобни статии

Top