Марио Младеновски: Отиваме за трите точки във Враца! (ВИДЕО)

БФС не уважи молбата на Ботев (Пловдив) за отлагане на мача заради заразените от коронавирус

Футболистът на Ботев (Пловдив) Марио Младеновски говори преди сблъсъка с Ботев (Враца). Мачът от 23 кръг на Първа лига е в четвъртък от 17:15 часа на стадион „Христо Ботев“ във Враца.

„Предстои ни тежък мач. Отиваме за трите точки във Враца. Там ни трябват точки. Очакваме, че Враца ще играят борбено и агресивно. Готови сме за такава игра. Ще се раздадем максимарно за победата и за трите точки. Винаги трябва да се излиза на 100 процента, да се даде максимума и да се победи.

Това, че треньорът няма да е на терена, има голямо значение.

С отбора на Северна Македония U21 играх срещу съотборниците си Тонев и Работов. Беше много важен мач за мен, раздадох се максимално и победихме с 5:1.

Победата на националите на Северна Македония над Германия е резултат ат работата на всички футболисти, които играят в добри отбори и лиги, в които се играе добър футбол“, заяви младежкият национал на Северна Македония.

В същото време ръководството на Ботев (Пловдив) разкри, че е поискало от БФС да отложи мача.

„Ботев (Враца) направи публично изявление, че някои техни футболисти са дали положителни тестове. Изненадващо за нас, няколко дни по-късно, официалната страница на клуба в социалните мрежи съобщи, че тези играчи вече тренират, преди да е изтекла карантината им. Допитахме се до БФС с молба случаят да бъде разследван, както и мачът между нашите два отбора да бъде отложен, докато ситуацията не бъде изяснена“, заяви пред Sportal.bg изпълнителният директор на „жълто-черните“ Даниел Сереидо.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Botev Plovdiv (@pfcbotevofficial)

„На първата ни молба получихме кратък имейл от БФС. Изпратиха ни отговор от страна на Ботев (Враца). От клуба отричат това, което са публикували в собствените си профили в социалните мрежи. Какво друго биха направили? Това е очевидно защитна позиция от страна на Ботев (Враца). БФС само ни препрати този мейл, без да предприема никакви други стъпки, което ме изненадва. След това изпратихме ново писмо до БФС, в което отново помолихме за разследване на случая, което засяга и двете страни, както и общественото здраве. В това писмо отново поискахме отлагане на мача, докато не бъде проведено разследване. И разследване не означава да попиташ другия отбор дали имат болни, или нямат. Означава да вложиш всичките си сили, за да разясниш ситуацията по независим начин. Към момента и 24 часа преди мача не сме получили отговор на писмото.

Не разбирам как е възможно това в професионално първенство и в тази ситуация с пандемията. Според мен на подобна ситуацията трябва да се обърне сериозно внимание. Въпреки това не сме получили отговор. Поне се надявам да не получим отговор на писмото ни под формата на изпратен съдия за много важния ни мач със Славия след няколко седмици“, допълни още испанският шеф на Ботев (Пловдив).

Подобни статии

Top