Марица – Динамо е вторият най-посетен мач в Шампионска лига тази седмица (ВИДЕО)

„Жълто-сините“ привлякоха вниманието на специалистите още с невероятна защита и с най-дългото разиграване, вижте ги

Домакински мач на българския женски волейболен шампион Марица (Пловдив) отново попадна в Топ 3 на най-посетените срещи в Шампионската лига според данни на сайта на Европейската конфедерация по волейбол ЦЕВ.

От вторите сблъсъци в груповата фаза на Шампионската лига двубоят между Марица (Пловдив) и руския шампион Динамо (Москва) е вторият най-посетен мач. Общо 3750 зрители гледаха двубоя в зала Колодрума.

Любопитно е, че пред двубоя Марица – Динамо е другият мач от Група „Е“ – Уралочка-НТМК (Екатеринбург, Русия) – РК Кан (Кан, Франция), който беше изгледан от 3910 зрители.

Съвсем малко не достигна на маричанки да подобрят рекорда си за най-посетен мач в Пловдив. Той е от 11 януари 2018 година срещу сръбския Визура (Рума) – тогава 3800 зрители подкрепиха „жълто-сините“ в зала „Колодрума“. Срещата беше и най-посетеният мач в груповата фаза на Шампионска лига за сезон 2017-2018.

Следващите две домакинства на Марица в Шампионската лига ще бъдат през 2020 година – на 5 февруари, от 18:30 часа срещу френския шампион РК Кан (Кан) и на 18 февруари, от 18:30 часа срещу руския Уралочка-НТМК (Екатеринбург).

Подобни статии

Top