Марица е в Нарбон за първия си мач в Шампионската лига (ВИДЕО)

„Жълто-сините“ направиха тренировка, но в друга зала, Борислав Крачанов очаква победа над Безие при дебюта си на европейската сцена

Женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) пристигна снощи във френския град Нарбон, където днес маричанки стартират участието си в груповата фаза на Шампионската лига за този сезон срещу Безие (Безие).

„Жълто-сините“ пътуваха около 12 часа. Те тръгнаха сутринта от Пловдив към летище София, откъдето взеха полет към Амстердам, а от там се прикачиха за Тулуза. От Тулуза до Нарбон маричанки стигнаха с рейс.

Всички налични 14 волейболистки на българския тим са в добро здравословно състояние и очакват с настроение първата среща от Група „D“ на Шампионската лига.

Вчера в отбора имаше и две именнички – волейболистката Александра Миланова и кондиционният треньор Александра Нешкова.

Маричанки проведоха и първата си тренировка на френска земя в 20:00 часа българско време. Тренировката се проведе в Двореца на спорта, културата и труда в Нарбон, защото Арена Нарбон, на който ще се играе двубоя днес, беше заета с мач на мъжкия волейболен отбор на Нарбон.

Двубоят Безие – Марица ще се играе от 21:00 часа тази вечер в Арена Нарбон. Срещата ще бъде излъчена пряко по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов говори преди първата среща за клуба през новия сезон в Шампионската лига срещу френския Безие (Безие). Крачанов е най-младият треньор в груповата фаза на турнира през тази година на 27 години.

„Очакванията са да играем добър волейбол и да покажем, че мястото ние на европейската сцена. Да изпълним указанията, които дадем към момичетата и да покажем високо ниво. Не мога да кажа какво е като чувство, тъй като още не съм го изпитал, но е голяма отговорност, която трябва да изпълня по най-добрия начин. От началото на сезона Безие показва по-колеблив волейбол. Надявам се ние ще успеем да се възползваме от техните слабости и да сложим край на негативната серия при гостуванията във Франция. Свършихме доста работа с щаба през последните седмици и разучихме техните силни и слаби страни. Надявам се момичетата да излязат напълно концентрирани и да успеят да изпълнят целите и указанията, които сме поставили и да се надяваме на добър резултат“, заяви Борислав Крачанов пред volleymaritza.bg преди двубоя с Безие.

Подобни статии

Top