Марица и Спартак спряха тренировъчна дейност

От двата щаба призоваха пловдивчани към самодисциплина по време на извънредното положение

С оглед обявеното извънредно положение в страната и с цел запазване на здравето на футболистите от всички възрасти, техните родители и близки, ПФК Марица 1921 (Пловдив) преустановява тренировъчния процес до 29 март, както в представителния тим, така и при всички възрасти в школата на клуба. При наближаването на тази дата ще бъде взето допълнително решение относно подновяването на тренировките, като ще се вземе в предвид положението в страната, както и информациите за евентуално подновяване на шампионатите в Трета лига и при децата и юношите. Към днешна дата всички отбори от клуба са вече разпуснати.

„Като клуб с големи традиции, в чиито редици работят отговорни хора, ние няма как да не се съобразим с обстановката и въведените ограничения, макар те да не са задължителни относно тренировките. Желаем на всички здраве! Призоваваме ви да бъдете отговорни към себе си, вашите деца, близките ви и хората около вас!“, заявиха от щаба на „жълто-сините“.

Мъжкият отбор на Спартак (Пловдив) пък е в почивка до края на март.

Предвид ситуацията в страната, ръководството и треньорския щаб решиха да не рискуват здравето на играчите.

„Призоваваме всички граждани на България да спазват инструкциите на властите и да проявят самодисциплина, за да се справим с тежката ситуация и по- бързо да се върнем към нормалния си начин на живот“, написаха на сайта си „гладиаторите“.

Подобни статии

Top