Марица иска баражи и на Югоизток

Разликата между обявения за първенец Созопол с втория Загорец е 2 точки, а с третия – Марица – едва 4 точки

Ръководството на ПФК Марица 1921 Пловдив изрази своето несъгласие от взетото от ИК на БФС решение за прекратяване на шампионата в Трета лига – Югоизточна група без баражи.

„Решението е изненадващо и дискриминационно, на фона на това, че в Югозападната група бараж ще има. Декларираме, че никой от БФС не се свързвал с ръководството на клуба, за да иска мнение или да отправи запитване по темата.

Ръководството на клуба подкрепя всички действия въведени с цел опазване на здравето на българските граждани и напълно разбира ситуацията с футбола ни по време на извънредно положение. В Марица се работи професионално и в ДЮШ и в представителния отбор, който е подготвен добре организационно.

В Трета лига – Югоизточна група разликата между първия в класирането – Созопол и втория – Загорец, е 2 точки, а между първия и третия – Марица, е 4 точки. Справедливо решение би било баражи да има във всички групи, а за такива срещи време със сигурност ще има, щом шампионатите в професионалния футбол ще бъдат доиграни“, се казва в официалното съобщение от клуба.

От Миньор (Перник) пък не искат да излязат в бараж срещу втория на Югозапад Септември (Симитли), който е само на точка и с мач по-малко. Мотивите на перничани са, че те са временен лидер, а ситуацията в българския футбол е извънредна, затова и в тяхната група трябва да се действа като в останалите.

Top