Марица излиза срещу Ротор (Волгоград) - DC news

Марица излиза срещу Ротор (Волгоград)

Руският тим е последният съперник на пловдивчани на лагера им в Анталия

Марица (Пловдив) ще изиграе днес последната си контрола на турска земя. Съперник в нея ще бъде руския Ротор (Волгоград). Срещата е от 16:00 часа българско време (17:00 часа местно време) на терена на Selectum Luxury Resort в Анталия.

Ротор (Волгоград) е най-сериозният съперник на маричани по време на лагера в Анталия. Руският тим се състезава в момента във Футболната национална лига (второто ниво на руския футбол).

Клубът е основан през 1929 година. Ротор остава в историята като последният шампион на старата Първа лига на СССР през 1991. Тимът е сред най-силните във Висшата лига на Русия през 90-те, като на няколко пъти остава на крачка от шампионската титла. Вицешампион е два пъти – през 1993 и 1997 година, трети е през 1996 година, а през 1995 е финалист за националната Купа. Заема 10-то място във вечната ранглиста на руския футбол.

Ротор има добро представяне и в евротурнирите, като е остранявал тимове, като например Манчестър Юнайтед. Достига до 1/16 финал в турнира за Купата на УЕФА, а през 1996 година играе финал в турнира Интертото, загубен от френския Гингам. Между 2004 и 2012 година клубът преминава през редица препятствия и реорганизации заради финансови затруднения. След този период Ротор се стабилизира, а амбицията пред клуба е завръщане в елита.

Подобни статии

Top