Марица откри полусезона с бърза и чиста победа над Перун

Това бе 11-и пореден успех за шампионките без загубен гейм, изкован едва за 52 минути

Марица (Пловдив) започна втория дял от редовния сезон в Националната волейболна лига с очакван домакински успех над последния в таблицата. Шампионките изковаха победното 3:0 (25:7, 25:12, 25:11) над Перун (Варна) след едва 52 минути игра. Това бе единадесетата поредна чиста победа за пловдивчанки от началото на сезона и те стават все по-убедителен лидер в класирането, вече с актив от 33 точки и 33:0 гейма. В същото време младият варненски тим все още няма спечелен гейм.

За Марица този мач бе воден от треньора Владимир Орлов, а в стартовата си седморка той заложи на Мирела Шахпазова, Добрина Христоскова, Александра Миланова, Силвия Андреева, Дима Ушева, Виктория Григорова и Славена Никова.

Те влязоха в първия гейм със седем поредни точки преди да позволят на съперника да отбележи своята първа и лишиха остатъка от гейма от каквато и да е интрига – 25:7, оформено с успешна атака на Миланова за победната точка.

И втората част започна със 7:0 за „жълто-сините“. Събитието на гейма обаче бяха двата поредни аса на Джансел Сабри, с които Перун намали изоставането си на 4:11. Все пак варненки не успяха да се доближат повече в резултата. Центърът Дима Ушева отбеляза цели шест точки (включително четири аса) за крайното 25:12, което Силвия Андреева фиксира с успешна атака.

При 1:0 за гостенките в третата част бе единственият момент, в който те имаха предимство в резултата. Доби Христоскова се развихри в нападение и наниза седем точки, към които добави и два аса в гейма, а за победното 25:11 точката направи Виктория Григорова с атака през центъра.

Топреализатор на срещата стана Доби Христоскова с 19 точки, от които три аса. Силвия Андреева се отчете с 13.

В следващия си мач от НВЛ Марица посреща шестия в класирането Казанлък Волей (Казанлък) в зала „Колодрума“ на 1 февруари от 18:00 часа.

Подобни статии

Top