Марица (Пловдив) проведе първа тренировка (СНИМКИ)

Първата контрола е в петък срещу Арда в Момчилград, следва високопланинска подготовка в Говедарци

ПФК Марица (Пловдив) проведе днес първата си тренировка. Треньорите Николай Димитров, Кирил Андонов, пом.-треньорът Йордан Влашки и спортният директор Апостол Попов изведоха на терена в село Оризари група от 23-ма футболисти, които стартираха лятна подготовка за предстоящия сезон във Втора лига. Преди това състезателите се събраха на стадион „Марица“, а тимът бе изпратен от талисмана на отбора – котето Марица, което е сираче и намери своя дом на стадиона в „Кършияка“.

Отборът ще тренира двуразово до края на седмицата, а в петък предстои и първата контрола. Съперник в нея е един от участниците в евротурнирите – Арда (Кърджали), като приятелската среща ще се играе на стадиона в Момчилград. От 28 юни до 3 юли тимът ще проведе подготвителен лагер в село Говедарци, край Боровец.

Ето групата на Марица за първото занимание:

Вратари: Илия Николов, новото попълнение Петър Начев и юношата Виктор Петков, който е набор 2006.

Полеви футболисти: Борислав Дончев, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Георги Иванов, Величко Величков, Даниел Спасов, Теодор Фърков, Сами Мехмедов, Милен Танчев, Георги Георгиев и Александър Праматаров. Новите попълнения: Валери Домовчийски, Станислав Маламов, Илиян Йорданов, Мартин Газиев, Симеон Вешев, Айкут Янъков, Мариян Тонев и Христиан Димитров.

С отбора подготовка стартира и Ремзи Неджип, който идва от Левски (Карлово) и ще изкара пробен период.

От първото занимание отсъстваха възстановяващия се от операция Станимир Димитров, Тодор Тимонов, който отсъстваше по лични причини и представеният като ново попълнение Георги Божилов, който няма да бъде част от състава на Марица, тъй като е избрал да се състезава за друг клуб. Веселин Марчев ще се присъедини на по-късен етап към отбора. Той все още е в Кипър, където се състезаваше през последния сезон.

Съперниците на Марица в контролните срещи през лятната подготовка:

25.06 – Арда, в Момчилград
30.06 – ЦСКА 1948 – втори отбор
03.07 – Ботев (Пловдив) – втори отбор
09.07 – Лудогорец – втори отбор
17.07 – Оборище (Панагюрище)

Подобни статии

Top