Марица (Пловдив) започва новия сезон като гост на Несебър

Днес бе изтеглен жребия, като програмата е без междинни кръгове

Президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, Председателят на ЗС на БФС – Пловдив Димитър Енчев, председателите на останалите седем Областни съвета на БФС, президенти и треньори на клубовете взеха участие в състоялото се днес съвещание за новото първенство в Югоизточната група на Трета лига.

Първенството ще се проведе с 18 отбора, след като стана ясно, че изваденият от професионалния футбол Верея (Стара Загора) слиза на ниво областни групи в своя регион.

Беше теглен жребий за определянето на програмата в групата, а също така беше проведено и обучение с представителите на клубовете във връзка с въвеждащото се Електронно първенство на Трета лига.

Програмата е без междинни кръгове. Четири клуба – Левски (Карлово), Сокол (Марково), Хасково-1957 и Родопа (Смолян) изявиха желание да играят домакинските си срещи в неделя, а останалите 14 клуба – в събота.

Единствено 13-и кръг е насрочен за 24 октомври, четвъртък, заради предстоящите на 27 октомври местни избори. За вероятния балотаж на 3 ноември пренасрочването на срещите извън уикенда, ще става в зависимост дали в съответната община има или няма втори тур на изборния процес.

Созопол пък изяви желание да играе всичките си домакински срещи на електрическо осветление и затова те са насрочени с един час по-късно от останалите мачове в кръговете.

Резервните дати за изиграване на отложените срещи са 28 август, 25 септември и 16 октомври.

Срещата от 6-ия кръг Загорец (Нова Загора) – Атлетик (Куклен) е отложена заради участието на тима на Атлетик (Куклен) в друго, предварително обявено, футболно състезания. В програмата за кръга срещата е обозначена с условния знак за отложена среща. Според абзаца по-горе тази среща трябва да се изиграе на 25 септември, ако двата отбора нямат насрочени мачове за някоя от купите.

Миналогодишният втори в групата отбор на Созопол стартира първенството като гост на сериозния тим на Атлетик (Куклен), а изпадналият от Втора лига Несебър е домакин на Марица (Пловдив).

Ето и програмата за 1-ия кръг на новото първенство в Югоизточната Трета лига:
Левски (Карлово) – Гигант (Съединение)
Ямбол-1915 – Хасково 1957
Загорец (Нова Загора) – Розова долина (Казанлък)
Атлетик (Куклен) – Созопол
Димитровград – Борислав-2009 (Първомай)
Несебър – Марица-1921 (Пловдив)
Свиленград-1921 – Родопа-Смолян (Смолян)
ОФК Карнобат – Миньор (Раднево)
ФК Сокол (Марково) – Черноморец-1919 (Бургас)
Срещите от 1-ия кръг ще се играят на 3-и или 4-и август.

Подобни статии

Top