Марица (Пловдив) започна зимна подготовка (СНИМКИ) - DC news

Марица (Пловдив) започна зимна подготовка (СНИМКИ)

Христо Христов връчи наградите на Милен Танчев, Теодор Фърков и Олджай Алиев, „жълто-сините“ ще играят 5 контроли

Представителният отбор на Марица (Пловдив) стартира днес своята подготовка за пролетния дял на шампионата.

Точно в 14:30 часа, в дъждовния понеделник, старши треньорът Николай Димитров изведе на терена на стадион „Марица“ групата от футболисти за първо занимание през 2021 година. Участие в нея не взеха контузения защитник Йордан Пейчинов, който ще пропусне целия полусезон, както и Тодор Тимонов, който отсъстваше по лични причини. Джунейт Узунов продължава да се възстановява от операция и тренира самостоятелно. Иван Мицев няма да бъде част от състава през пролетта. Той е взел решение да прекрати своята състезателна дейност. На този етап няма освободени футболисти, няма и новопривлечени, но по време на подготовката е възможно да има 1-2 нови попълнения.

Отборът ще се подготвя в Пловдив. Спортно-техническият щаб е уредил пет контролни срещи, които съставът ще изиграе по време на подготвителния период.

Марица има два отложени мача от есенния полусезон в Трета лига, което налага по-малък брой контроли и по-специфична подготовка. Към момента няма определени точни дати за изиграването на тези двубои.

Още на 14-ти януари Марица ще изиграе първата си контролна среща. Съперник в нея ще бъде носителят на Купата на България за последните два сезона Локомотив (Пловдив).

Преди началото на днешното занимание бяха връчени призове на:

Милен Танчев, посочен от феновете за „Футболист на годината“ на Марица

Теодор Фърков, който бе определен за „Най-перспективен млад играч“

Олджай Алиев – за голмайстор на отбора.

Групата на Марица:

Вратари: Илия Николов, Горан Гръблев, Красимир Кръстев (юноша), Виктор Петков (юноша).

Защитници: Величко Величков, Димитър Аврамов, Денис Палков, Апостол Попов, Борислав Дончев (юноша), Мариян Бончев (юноша), Георги Иванов (юноша)

Халфове и нападатели: Христо Янчев, Мартин Анастасов, Олджай Алиев, Даниел Спасов, Петър Печенков, Теодор Фърков, Тодор Тимонов, Милен Танчев, Георги Георгиев, Александър Праматаров, Димитър Юруков

Контроли

• 14 януари – с Локомотив (Пловдив) в Пловдив
• 20 януари – с Хебър (Пазарджик) в Пазарджик
• 23 януари – с Локомотив U19 (Пловдив) в Пловдив
• 28 януари – с Лудогорец U19 в Хисаря
• 6 февруари – със Спартак (Пловдив) в Пловдив

Часовете, както и терените на провеждане на срещите ще се уточняват преди двубоите в зависимост от метеорологичната обстановка. Възможно е да настъпят промени в програмата за подготовката, за които ще ви уведомяваме своевременно. Пролетният полусезон в Трета лига – Югоизточна група ще започне на 20 и 21 февруари 2021 г.

Подобни статии

Top