Марица привлече Петър Атанасов

Нападателят идва като свободен агент от разпадащия се тим на Царско село

Марица (Пловдив) привлече опитния футболист Петър Атанасов. Той ще бъде част от състава на „жълто-сините“ за пролетния дял на шампионата във Втора лига. През футболната есен той игра за елитния Царско село.

Петър Атанасов е атакуващ полузащитник, роден е на 13 октомври 1990 г. в Раковски. На 7 години започва да тренира футбол към ДЮШ на Легия (Раковски), след което преминава през школите на Раковски и Локомотив (Пловдив). С „черно-белите“ дебютира в професионалния футбол. Играл е още за Брестник, Ботев (Пловдив), Раковски, Черноморец, Славия, Монтана, Боте (Враца) и Царско село. Атанасов има голям опит в елита, като е изиграл над 200 мача в най-високото ниво на българския футбол. Оставил е трайна следа в доста от отборите, за които се е състезавал.

Петър Атанасов се познава отлично с някои от състезателите в отбора на Марица. Той е бил съотборник с капитана Валери Домовчийски, с вратаря Илия Николов, както и с Веселин Марчев.

„Радвам се, че съм част от сплотения колектив на Марица! Ще дам всичко от себе си, за да помогна на тима да играе красив футбол, с който да радваме публиката и да постигнем целите си. Марица е клуб с големи традиции и заслужава да бъде фактор в професионалния футбол.“ Това сподели Петър Атанасов специално за привържениците на клуба, който през септември 2021 година чества 100 години от основаването си.

Марица стартира зимната си подготовка на 10-ти януари.

(На снимката Петър Атанасов с екипа на Ботев (Враца), където той игра 3 сезона и се превърна в един от най-големите любимци на местната публика.)

Подобни статии

Top