Марица с 1:1 срещу Борислав в последната си контрола, грозни сцени белязаха мача

Ангел Здравчев от гостите предизвика масов бой и развали добрия мач с поведението си

Марица (Пловдив) завърши наравно 1:1 срещу Борислав (Първомай) в последната си контрола от предсезонната подготовка. Спарингът се игра на стадион “Марица” в Пловдив. Двата тима изиграха здрав мач в горещата петъчна вечер.

В състава на “жълто-сините” отново бяха направени многобройни смени и ротации по време на срещата. В контролата учстие взе и бившият състезател на маричани Свилен Щерев, който поддържа форма с “жълто-сините”.

През първата част гостите от Първомай стояха по-добре на терена и в отделни епизоди от игровото време надиграха “жълто-сините”. Първомайци стигнаха до ранен гол. След меле в наказаталеното поле и няколко рикошета топката достигна до Стефан Шопов, който бе най-съобразителен в ситуацията и откри резултата.

Втората част започна равностойно. Постепенно играта се изнасяше все по-напред в половината на първомайци. Изравнителният гол за Марица падна малко преди края на срещата – в 88-та минута. Георги Георгиев изведе Александър Праматаров в добра позиция, а младият нападател насочи чудесно по земя и изравни. Резултатът се запази до края и така срещата завърши наравно 1:1.

Черно петно в мача сложи Ангел Здравчев от състава на Борислав, който вероятно е рекордьор по получени червени картони за първомайци. През миналия сезон той контузи трайно юношата Стоян Пидев с удар без топка, а Пидев в поседствие спря с футбола тъй като така и не успя да се възстанови напълно.

Сега отново Здравчев успя да се превърне в “герой” – Денис Палков бе дръпнат за фланелката от Здравчев, юношата на Марица поиска нарушение, но това ядоса противника му и той се нахвърли с удари върху юношата. След няколко удара Палков реагира и изрита Здравчев. Ситуацията предизвика масово меле и размяна на удари между играчите, което продължи около две минути. В крайна сметка с усилията и на двамата треньори и на хора от щабовете на двата тима то бе прекратено.

Старши треньорът на Марица Николай Димитров сподели, че е доволен от проведената подготовка, както и от контролните срещи, които тимът изигра. В тях участие взеха много млади състезатели, бяха изпробвани различни тактически варианти. До началото на шампионата в Трета лига – Югоизточна група “жълто-сините” ще продължат да работят главно в тактически план.

Първенството за Марица стартира на 8 август, когато възпитаниците на Николай Димитров приемат в Пловдив отбора на Ямбол от 18:00 часа.

МАРИЦА: Горан Гръблев, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Величко Величков, Даниел Спасов, Милен Танчев, Мартин Анастасов, Веселин Марчев, Илиян Йорданов, Олджай Алиев, Тодор Тимонов. (Денис Палков, Борислав Дончев, Мариян Бончев, Иван Мицев, Георги Иванов, Георги Георгиев, Свилен Щерев, Красимир Иванов, Теодор Фърков, Александър Праматаров, Виктор Петков – вратар)

Подобни статии

Top