Марица с контрола срещу Каспий от 15:00 часа днес

Това е първа международна среща за пловдивчани от 2008-ма година насам

ПФК Марица (Пловдив) ще изиграе днес първата си контролна среща в турския курорт Анталия. Съперник в нея ще бъде Каспий (Актау), състезаващ се в казахстанската Премиер лига.

Тимът е основан през 1979 година и има 6 участия в най-високото ниво на футбола в Казахстан. Два пъти е бил полуфиналист за Купата на страната. Съставът е воден от българския треньор Николай Костов.

Двубоят днес се явява първа международна среща на Марица от 14 години насам. Срещата е от 15:00 часа българско време (16:00 часа местно време). Има вероятност да бъде предавана пряко от Sportal.bg.

Вече са ясни и всички контролни срещи на пловдивчани в Анталия.

Интересен факт е, че последната международна контролна среща на Марица е изиграна на 8 юли през вече далечната 2008 година на градския стадион в Несебър. Тогава „жълто-сините“ срещат английския Крю Алекзандра. Играещият тогава в английската Лига 1 британски тим пристига в България по покана на маричани и провежда лагер в Слънчев бряг. Приятелската среща завършва наравно 0:0. Британският клуб връща жеста и кани пловдивчани в Англия, но визитата така и не се осъществява.

Подобни статии

Top