Марица скочи срещу шефа на АФЛ Румен Вълков! (ВИДЕО)

Босът на аматьорския футбол и член на Изпълкома на БФС заяви пред NOVA, че пловдивчани нямат финансово обезпечение

Ръковоството на ПФК Марица 1921 Пловдив изказа бурно възмущението си от оправданията на председателя на АФЛ Румен Вълков. Босът на аматьорския футбол обясни решението защо в Трета лига – Югоизточна група няма баражи за определяне на първенеца, а Созопол бе провъзгласен за служебен победител. Той заяви пред NOVA, че пловдивчани нямат финансовото обезпечение.

Разликата между Созопол и Загорец бе 2 точки, а с третия Марица бе 4 точки преди прекратяването на първенствата в Трета лига.

Ето и острата реакция на „жълто-сините“:

„Тази вечер в спортната емисия на Нова ТВ г-н Румен Вълков (шеф на АФЛ и член на ИК към БФС) взе отношение към позицията на Марица за преждевременния край на шампионата без баражи, за разлика от Югоизточна Трета лига, където такъв ще има. Според него решението е такова, защото Марица няма финасово обезпечение (вижте видеото).

– Не разбираме какво отношение има финасовото обезпечение с взетото решение за класирането през настоящия сезон. Не еднократно ръководството на Марица е заявявало, че клубът е обезпечен финасово до края на сезона, а само това има отношение към настоящата кампания.

– Бихме искали да попитаме г-н Вълков как точно е разбрал, че клубът не е обезпечен? Нима е следил банковите извлечения? Предположенията не са предпоставки за решения!

– Ако г-н Вълков има в предвид бъдещото финасово състояние на клуба, то той няма как да има информация за него, тъй като въпросните събития все още не са настъпили. Той не може да има информация за състоянието на никой клуб в бъдеще време, особено при днешното положение в страната. Финасовото състояние на Марица би имало значение при евентуално влизане във Втора лига – събитие, което също не е настъпило.

– Обезпечаването на клуба би трябвало да се доказва чак при лицензирането, в сучай че се стигне до там.

– Отново заявяваме, че никой от БФС не се е свързвал по никакъв начин с клуба, нито във връзка с решение за прекратяване на шампионата, нито във връзка с финасовото състояние на Марица.

– Клубът остава на вече заявената на 21 април позиция и ще търси своите права!

– Изказваме благодарност на спортната редакция на Нова ТВ, че обърна внимание на проблемите на клубовете от Трета лига! Вярваме, че това не е еднократен акт!

Подобни статии

Top