Марица U15 станаха Дами на розата (ВИДЕО)

Успехът дойде на Благовещение, когато каките им станаха шампионки при жените за четвърти пореден път

Отборът на Марица (Пловдив) за момичета до 15 години спечели приятелския турнир „Дами на розата“ в Казанлък, в който участваха още връстничките им от ЦСКА (София) и от домакините Казанлък Волей (Казанлък).

В зала „Багира“ възпитаничките на Атанаска Никифорова надиграха софиянки с 3:1 (24:26, 25:17, 25:18, 25:10) и казанлъчанки с 3:1 (26:24, 25:22, 19:25, 25:21), за да триумфират с трофея. ЦСКА пък успя да се наложи над Казанлък с 3:0 (25:22, 25:23, 25:22) и завърши на второ място в надпреварата.

Това бе първият по рода си рицарски волейболен турнир, организиран по случай 900 години от създаването на Ордена на рицарите-тамплиери, а отборът на Марица бе избран да представлява пловдивската командерия на ордена, наречена Улпия.

Успехът на младите маричанки дойде в деня на Благовещение, в който каките им спечелиха четвъртата си поредна шампионска титла при жените.

Според доброволния етичен кодекс на участниците в рицарския волейболен турнир, “дамите на розата, като бъдещи морални стълбове на нашето общество, трябва да се стремят да бъдат честни и почтени, да обичат противника си така, както обичат себе си, и да не го приемат за враг, а само като противник в спорта, да имат спортменско поведение за самоуважение и уважение към съотборниците и противника си, да се отнасят с другите така, както биха искали да се отнасят с тях, да разбират отговорността за работа в екип, в случая – отбор, и да не позволяват личните амбиции и интереси да пречат на отборния дух и спортменство, да подпомагат своите по-слаби и начинаещи съотборници с цел тяхното израстване, да търсят истината, а не славата, повече честта, а не почестите.”

Подобни статии

Top