„Марица-юг“ става пешеходна зона от Водната палата до Адата (СНИМКИ И ВИДЕО)

Затварят булеварда всяка неделя през август

Живеещите в района на бул. „Марица юг“ са поискали с подписка до община Пловдив булевардът да бъде затварян за автомобили и да става пешеходна зона всяка неделя от 10.00 ч. до вечерта през месец август. Това съобщи днес кметът Иван Тотев пред журналисти. Идеята е през това време хората да се разхождат, а неделята да е ден без автомобили. По думите му общинската управа е склонна да удовлетвори желанието на хората и да направи този експеримент.

„Обсъждаме много активно тази идея и може би още тази година за няколко седмици ще пробваме този модел“, посочи градоначалникът.

Булевардът ще е пешеходна зона в участъка от Водната палата до моста на Адата, където бе облагородена и крайречната среда.

Тотев за проекта в „Централен“: Доближихме града и хората до реката (ВИДЕО)

Тотев и Стаменов дадоха старт на реновирането на ДГ „Снежанка“

Днес той и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов присъстваха на първата копка, с която бе даден старт на строителството на ДГ „Снежанка“.

Детската градина се ремонтира по проект „Образователна инфраструктура“ – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“,  Процедура „BG16RFOP001-1.003 – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“.

Общата сума на проекта е  18 106 266.94 лева. От тази сума 15 953 713.05 лева е безвъзмездна финансова помощ, а останалите 2 152 553.89 лева е собствен принос на общината. 

1 2

Подобни статии

Top